21 Aralık 2015 Pazartesi

Rusya krizi Gümrük Müşavirlik Şirketlerinin kapanmasına sebep oldu.

Rusya krizi; Sektörün itici gücü ve Lokomatifi "Gümrük Müşavirlik Şirketlerinin kapanmasına" sebep oldu...
İstanbul’da bulunan ufak çaplı Gümrük Müşavirlik şirketlerinin Rusya Krizi ve Irak’ın da Türk mallarına ambargo koyması nedeniyle ihracat yapamaz hale gelen ihracatçı firmaların gümrük işlemlerini yapamadıklarından, iş kaybı, talep daralması ve transit akışın neredeyse durması nedeniyle zor duruma düştüler. Gelirlerinin giderlerini karşılayamaz hale gelen Gümrük Müşavirlik şirketleri, şirketleri tasfiye etmeye başladılar.
EN BÜYÜK DARBE
En büyük darbeyi Hızlı Kargo şirketleri yemiş bulunmaktadır.
Rusya’ya hızlı kargo işi yapanların acentelikleri iptal edilmektedir.
Emekli olduktan sonra emekli maaşlarına katkısı olsun diye Gümrük Müşavirlik Şirketlerine Gümrük Müşaviri olarak imza atan ve bunun karşılığında maaş alarak geçimlerini temin etmeye çalışan emekli Gümrük Müşavirleri tekrar geçim zorluğuna düşmeye başladılar.
………………………………..
Gümrük Bakanı Tüfenkci ise “ Rusya Krizi Martta Biter” demektedir.
Mart ayına kadar direnebilen Gümrük Müşavirlik Şirketleri Bakan Tüfenkci’nin dediği doğru çıkarsa, batmaktan kurtulurlar. Krizin ilk günlerine göre gümrükten dönen malların azaldığını belirten Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yavaş yavaş normalleşiyor. Şubat, mart gibi gerginlik zayıflar" dedi. Rusya ile yaşanan uçak krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ürün bazında son gelişmelere dikkat çekerek, "Biber, salatalık, domateste sıkıntı yok. Portakal, mandalina gibi ürünlerde sıkıntı var. Bunlar da iç piyasada ucuzladı. Sadece Rusya'ya ihraç edilen dikenli salatalık vardı. Bunun da fiyatı arttı, üretici memnun. Ayakkabı ihracatı ambargodan sonra daha da arttı. Deri konusunda uzun süre bu şekilde götüreceklerini zannetmiyorum" dedi.
"İLK GÜNLERE GÖRE GÜMRÜKTEN GERİ DÖNEN İHRACAT MALLARI AZALDI"
Bugüne kadar Rusya'dan 1 uçak, 27 geminin geri çevrildiğini de kaydeden Tüfenkci şöyle konuştu: "İlk günlere göre gümrükten geri dönen ihracat malları azaldı. Yavaş yavaş normalleşiyor.  Rusya  krizi tırmandırmak için çalışıyor ama biz krizi tırmandırmak istemiyoruz.  Romanya,  İran  ve  Azerbaycan gibi alternatifler oluştu. TIR, kamyon ticareti RomanyaBulgaristan'a kaydırıldı.
"ŞUBAT-MART GİBİ GERGİNLİK AZALIR"
Hem Rus, hem de Türk halkının zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çok uzun sürmeyeceği öngörümüz var. Şubat-mart gibi gerginlik azalır, zayıflar."
Tüfenkci ayrıca kredi kartı aidatlarını Bankalar Birliği, BDDK ile görüşüp standarda bağlayacaklarını da belirtti. Tüfenkci şöyle konuştu: 'Tüketici, hizmet yelpazesine göre farklı kartlar talep edebilecek. Sadece alışverişte geçen kredi kartı kullanma oranı çok az. Bunu yaygınlaştıracağız ama vatandaş özellikli, farklı bir kart isterse bunun koşulları da ayrıca sözleşmede yer almalı. Standart sözleşmeler, sadece alışveriş özelliği bulunan standart karta göre hazırlanmalı." (Kaynak: Habertürk & Ulusal Haber, Zekeriya TÜMER)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder