12 Mart 2014 Çarşamba

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, açılışlara katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, açılışlara katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin kalkınması her nerede olursa olsun gençlerimizin spor yapacak imkanlara kavuşması ve bunun ötesinde kaliteli eğitim veren eğitim müesseselerinin varlığına bağlıdır" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye'nin kalkınması her nerede olursa olsun gençlerimizin spor yapacak imkanlara kavuşması ve bunun ötesinde kaliteli eğitim veren eğitim müesseselerinin varlığına bağlıdır" dedi.
ze'nin Pazar ilçesinde Pazarspor Sosyal Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada müteşebbislerin yaşadıkları şehirlere önemli yatırımlar yaptığını ve sosyal alanda katkı sağladığını belirtti.
Türkiye'de son on yılda eğitim alanında çok sayıda iş adamının eğitim ve sportif alanda yatırım yaptığını vurgulayan Yazıcı, "Bu tür faaliyetler gençliğe yapılan yatırımlardır. Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımlardır. Bedensel sağlığa sahip olan kişinin fikri de sağlıklı olur. Bedensel ve fikri sağlıklı kişi üretkendir. Proje, bilgi üretir. Türkiye'nin kalkınması her nerede olursa olsun gençlerimizin spor yapacak imkanlara kavuşması ve bunun ötesinde kaliteli eğitim veren eğitim müesseselerinin varlığına bağlıdır" diye konuştu.
Bütçeyi hazırlarken her zaman en büyük kaynağı eğitime ayırdıklarını kaydeden Yazıcı, "Gündemimizde her zaman insan var. Devlete ait kaynakların verimli kullanılması var. İnsanların hayatını kolaylaştırıcı çalışmalar var" ifadelerini kullandı.
Yazıcı, daha sonra Şekerbank Pazar Şubesinin açılışını yaptı. Yazıcı, açılış sırasında yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın milletin, bulunduğu mahallenin temel direği olduğunu ifade etti.
Esnaf ve sanatkarın hükümet tarafından desteklendiğini vurgulayan Yazıcı, "2002 yılında esnaf ve sanatkarın kullandığı kredi miktarı 150 milyon 156 bin liradır. 2013 sonu itibarı ile toplam olarak esnaf sanatkarımızın kullandığı kredi 9 milyar 800 milyon liradır. Bir yıla kadar vadelilerde yüzde 4, bir yıldan fazla olanlara yüzde 5 destek veriyoruz. Bunun yanında Şekerbank 'Kapımız Esnafa Açık' projesi ile bakanlığımıza geldi ve bu projeyi de destekledik" şeklinde konuştu.
-"İnsanlar ilaç almak, muayene olmak için kuyruğa girerdi"
Açılışın ardından esnaf ziyaretinde bulunan Yazıcı, daha sonra Fındıklı ilçesine gidere restorasyonu tamamlanan Fındıklı Guatr Hastanesini inceledi.
Burada vatandaşlara hitap eden Yazıcı, hiç kimseyi hastanesiz ve okulsuz bırakmadıklarını belirtti.
İnsan sağlığının çok önemli olduğunu, geçmişte sağlık kuruluşlarının ayrıştırılması nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:
"İnsanımız işçi, memur, köylü ne olursa olsun aynı kalitede hizmet alacak. İnsan eşit, memurun hastalığı ile işçinin hastalığı farklı mı olur? Birinin baş ağrısı ile diğerinin baş ağrısı değişir mi? Sağlık hizmetinin daha kaliteli alınması için yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Çok sayıda yeni hastane açtık. Bunu unutanlar var. İnsanlar ilaç almak, muayene olmak için kuyruğa girerdi. Bazı yerlerde ilaç bulunmazdı. Bunları unutmamalıyız."
Yazıcı, hastanedeki incelemelerinin ardından esnaf ziyaretinde bulundu. Bu sırada 10 kişilik bir grup Bakan Yazıcı'ya tepki gösterdi. Yazıcı, ziyaretleri sırasında tulum eşliğinde horon da oynadı.
11 Mart 2014 23:40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder